De dag na de zegen
Gisteravond was echt heel bijzonder, zo maar de zegen gehad omdat ik onderweg ben naar Santiago. Niet dat ik er veel van begrepen heb, want de hele mis was in het Spaans. 3 stokoude priesters doen dit blijkbaar al heel lang en het schijnt ook nog eens altijd vol te zitten, mooi hé??
Vandaag vanuit Roncesvalles naar Zubiri gelopen; een stuk van zo´n 22 km over heuvels en door dalen. Vooral de regen maakte het modderig en menigeen heeft dan ook een behoorlijk 'modderpak' gehad. Ik loop de tocht met Nordic Walking stokken, dat geeft goeie stabiliteit, dus voor mij is deze ellende bespaart gebleven. Onderweg uiteraard veel gekletst en je blijkt ook al sneleen band op te bouwen met mensen die je al een aantal hebt gesproken. Vandaag met Argentijnen gesproken over Maxima en met Amerikanen over de verkiezingen. Heel leuk en gezellig!!
Ontbijten is hier een mooi gebeuren; je loopt op je nuchtere maag naar het eerste dorp daar stort iedereen zich op de plaatselijke bar en zit aan de koffie met broodjes. Supervers, lekkere koffie en bommetje vol. Niet met rugzak en stokken naar binnen maar verder is het prima.
Vanavond dus in Zubiri, geen pelgrimsmenu deze keer, maar lekkere Spaanse tapas!!! En alvast inlezen in de route van morgen. Het wordtde tocht naar Pamplona, ik ben benieuwd....
Bewaar je wat tapas voor me? XXXX
Samen met de zegen moet het zeker wel lukken, wij lopen in gedachte met je mee. (wij zijn niet getraind anders liepen we natuurlijk mee............) zet hem op!!!!!
Breems, goed om te zien dat de "kop" er af is!! Ik las eerst niet goed wat je schreef; De dag na de REGEN in plaats van Zegen. Hoop dat je het verder droog houdt. Zal de weersvoorspellingen goed in de gaten houden. Alleen bij voortdurende zon reis ik af :-). Veel plezier; Leuk om zo jouw voetreis / expeditie mee te kunnen beleven.
John, als ik die foto's zo zie, en de eerste reisverhalen lees, moet dat helemaal goed komen, geniet ervan maar pas wel goed op je zelf.
Ik blijf je op de voet volgen :-)